Andra besöket på Rosenlund torsdag den 12 maj.

Jag vaknar tidigt. Går upp och gör i ordning påsen med fika. Nygjorda smörgåsar, kaffe, mjölk och kakor. Samt informationsbladen om föreningens stundande årsmöte. Sedan beger jag mig iväg i rusningstrafiken mot Söder. Tvekar lite då jag kliver av bussen men efter att ha funderat ett tag så ser jag uppgången till sjukhuset. Jag åker hissen upp fem våningar och ringer på dörren tillmottagningen. Presenterar mig och en personal följer med och låser upp dörren dit där föreningens korg och kaffebryggare finns.

Jag vaknar tidigt. Går upp och gör i ordning påsen med fika. Nygjorda smörgåsar, kaffe, mjölk och kakor. Samt informationsbladen om föreningens stundande årsmöte. Sedan beger jag mig iväg i rusningstrafiken mot Söder. Tvekar lite då jag kliver av bussen men efter att ha funderat ett tag så ser jag uppgången till sjukhuset. Jag åker hissen upp fem våningar och ringer på dörren tillmottagningen. Presenterar mig och en personal följer med och låser upp dörren dit där föreningens korg och kaffebryggare finns.

Det sitter tre stycken i soffan. Jag berättar mitt namn och att jag kommer från brukarföreningen. Sedan plockar jag fram det jag har med mig och kokar kaffe. Säger att de gärna får ta för sig och sätter mig sedan på en stol lite längre bort. Vill inte tränga mig på men då de börjar prata så flyttar jag mig och sätter mig bredvid de andra. Tjejen jag pratade med första gången jag var här kommer också in och tar av fikat. Samtalet kommer in på metadon, nedtrappning och graviditeter.

Sedan går de andra ut för att röka och jag blir ensam kvar med en tjej. Hon berättar att hon köper benzo svart. Hon kan omöjligt sluta med tabletterna men hennes mottagning vill inte skriva ut dessa till henne.

Sista halvtimmen är jag ensam kvar med undantag av några som dyker upp, tar av fikat och går. Fönstret är öppet och det fläktar skönt i det soldränkta rummet. Jag klistrar upp några affischer med information om årsmötet. Plockar undan och sköljer ur kaffebryggaren. Ställer in allt och stänger igen dörren efter mig. Åker sedan ner till huvudentren och lämnar Rosenlund för denna gång.  

%d bloggare gillar detta: