Filmvisning för styrelsen

Delar av Göteborgs Brukarföreningens styrelse var på Haga bion den 31 januari och tittade på filmen MONALISA STORY.

Jag tyckte filmen som dokumentär var en spegelbild av situationen för många människor i samhället, utan att gå in på detaljer i filmen för mycket kan jag säga att den scenen som visar att ett barn födas av förälder i missbruk och den visar vilken konsekvens den ger för livet, filmen tar upp mängder av aspekter på en jätte problem som samhället måste ha en annan strategi än det som finns idag.

Det föds barn i Göteborg också med abstinensbesvär och behandlas med substitutmedicin om det är Opioider-relaterade och nedtrappas en tid tills barnet inte lider av abstinensbesvär längre, enligt en moder som har fött barn, under graviditeten gick hon på heroin.

För sjukvården är den här situation inte något främmande snarare ofta förekommande fall tror jag. Men hur är det kring andra droger som t.ex. Amfetamin och Kokain (centralstimulerande), THC (hallucinat), olika bensodiazepiner, Alkohol, Nikotin, etc, etc, barn som födes av dessa droger missbrukande förälder?

Filmen väcker debatt, jag rekommenderar hjärtligt alla ska se den filmen speciellt till folk som arbetar direkt eller indirekt med människors som har problematik drogmissbruk och olika humanistiska organisationer plus till studerande.

Till slut vill jag TACKA Jessica Nettelbladt för inbjudan och underbara visningen av MONALISA STORY.

Mvh Mikele Yohannes, ordförande i Göteborgs Brukarförening