Vårdvalet kapade köerna.

Vårdvalet kapade köerna – i Skåne är köerna till substitutionsbehandling borta. De försvann med vårdvalet i april 2014. Åtta privata mottagningar har öppnats men det är inte hela förklaringen. Skepsisen mot vårdvalet försvann försvann med köerna, i alla fall nästan.

I somras hade vi också besök angående vårdvalet som infördes för substitutionsbehandlingen i Skåne  –  vi hade ett samtal som sen mynnade ut i några sidor i nr 5 Alkohol & Narkotika, CAN.

Vårdvalet kapade köerna – i Skåne är köerna till substitutionsbehandling borta. De försvann med vårdvalet i april 2014. Åtta privata mottagningar har öppnats men det är inte hela förklaringen. Skepsisen mot vårdvalet försvann försvann med köerna, i alla fall nästan.

I somras hade vi också besök angående vårdvalet som infördes för substitutionsbehandlingen i Skåne  –  vi hade ett samtal som sen mynnade ut i några sidor i nr 5 Alkohol & Narkotika, CAN.

Utvärdering av vårdvalet pågår och en intressant del redovisas den 22 feb när Region Skåne bjuder in och presenterar resultaten av en "Nationell patientenkät" som gått ut på mottagningarna. Spännande.

Att vårdvalet haft positiva effekter i Skåne är det ingen tvekan om – köerna är borta, folk har möjllighet byta mottagning och bemötandet har blivit bättre.

%d bloggare gillar detta: