Debattartikel i ETC Göteborg – Nothing about us without us – äntligen jämlik hälsa!

Debattartikel av ordförande Mikele Yohannes i ETC Göteborg om krav på sprututbyte NU.

Svenska Brukarföreningen välkomnar en lagändring som ger sjukvården rätt att självständigt fatta beslut som rör smittskyddsåtgärder, det vill säga sprutbyte, för människor som injicerar. Att kommunalpolitiker kan lägga sig i och, som i Göteborg, till och med stoppa de insatser som behövs för att även vårt medlemskollektiv ska få möjlighet att skydda sig mot potentiellt dödliga sjukdomar är alldeles galet.

>> Klicka här för att läsa

>> Klicka här för att läsa