Vänsterdagarna i Malmö.

I september var vi med på en föreläsning och panelsamtal under rubriken " Sprutbyten och avkriminalisering – funkar det?" när Vänsterdagarna hölls i Malmö.

Deltog gjorde Vänsterpatiets vårdpolitiska talesperson, Karin Rågsjö, Björn Fries, moderator och tidigare Mobilisering mot narkotika och Bengt Svensson, professor i socialt arbete vid Malmö högskola. http://mah.se/bengt_svensson – välkända personer i sammanhanget.

I september var vi med på en föreläsning och panelsamtal under rubriken " Sprutbyten och avkriminalisering – funkar det?" när Vänsterdagarna hölls i Malmö.

Deltog gjorde Vänsterpatiets vårdpolitiska talesperson, Karin Rågsjö, Björn Fries, moderator och tidigare Mobilisering mot narkotika och Bengt Svensson, professor i socialt arbete vid Malmö högskola. http://mah.se/bengt_svensson – välkända personer i sammanhanget.

Det var en ganska välbesökt föreläsning och en bra diskussion med efterföljande panelsamtal. Vänsterpartiet är ett av få riksdagspartier som i sitt program har en punkt  om att avkriminalisera användningen av narkotika. Detta mycket för att urinproverna aldrig har fungerat som avsett – det är vi många som upplevt. Tvärtom så försvårar det ofta i många olika situationer.

Däremot anser man att tillverkning, försäljning och innehav av narkotika ska vara fortsatt olagligt.

Nationellt sprutbyte och avkriminalisering är viktiga saker för att förbättra villkoren för människor som använder droger. Göra livet lite drägligare – för det är väl ändå inte meningen att man ska ta så stor skada som möjligt och helst avlida av sitt beroende…

"Sprutbyte kan ge färre fall av hepatit c" – http://vansterdagarna.vansterpartiet.se/2015/09/13/sprututbyten-kan-ge-farre-fall-av-hepatit-c/

%d bloggare gillar detta: