Veckouppdatering, v 37

Måndag: I måndags hade vi fortfarande inte fått in några nya sprutor, utan hade bara långa blåa kanyler kvar att erbjuda de som ville. Trots detta kom det ungefär förbi 30 besökare som fikade och umgicks.

Måndag: I måndags hade vi fortfarande inte fått in några nya sprutor, utan hade bara långa blåa kanyler kvar att erbjuda de som ville. Trots detta kom det ungefär förbi 30 besökare som fikade och umgicks.

Vi har idag beslutat, tillsammans med St Göran, att vi ska utöka verksamheten kring besöken och städningen i deras närområde med ännu en dag i veckan. Detta på grund av vikten av korrekt information; att brukare ska veta hur de kan injicera på ett så säkert sätt som möjligt, och även känna en trygghet i att kunna prata med oss från Brukarföreningen, då många drar sig från att prata om sitt drogbruk med andra än brukare. Även behovet av uppstädning är stort, då de får mycket klagomål av grannar och förbipasserande som fått syn på kanyler och annan smittbärande utrustning liggandes på marken. Vi vill därför än en gång uppmana till att ta vara på er injektions-utrustning, eftersom klagomålen bidrar till fortsatt stigmatisering av oss brukare, men även kan komma att påverka sprututbytets framtid negativt.

Tisdag: Conny och Kjelle städade upp kanyler runt Fridhemsplan/Stadshagen mellan kl 11.30-15.30. Fortfarande fanns inga nya sprutor inne, utan vi bad våra besökare att komma dagen därpå (onsdag) eftersom en ny leverans med sprutor kommer då. Det kom ungefär 20-25 besökare under dagen. Ellen och Niklas har varit på möte med SKL (Stockholms kommun och landsting), angående revidering av de nya riktlinjerna inom beroendevård.

Onsdag: Conny, Ellen, Kikki, Annika och vår nya volontär från riks (Jenny) som ska börja jobba halvtid hos oss ställde in vårt tänkta personalmöte kl 11 och la istället hela förmiddagen på att förbereda och samla ihop mängder med mat, hygienartiklar m.m. till de kommande flyktingarna från Syrien som anlände med tåg till Stockholms centralstation. Vi levererade sedan detta med buss direkt ner till Malmö. Vi har även ordnat en donationshink som står inne i rummet där vi delar ut verktyg, där våra besökare kan skänka valfritt belopp till de ankommande flyktingarna. Hela insamlingen går dit oavkortat. Nya leveransen med sprutor anlände idag. Lite mindre besökare än vanligt, kring 20 personer.

Torsdag: Conny och Kjelle har varit på St Göran för att träffa och prata med brukare i området, samt städat upp kanyler. Kikki och Annika var de enda på plats i medlemslokalen idag och har storhandlat gott bröd/toast, olika grönsaker, våffelsmet m.m. till våra besökare. Från och med nu kan man fråga personalen efter frasiga våfflor eller toast.

Fredag: Personalmöte kl 11 med Conny, Ellen, Kikki, Niklas, Annika och Jenny. Vi har planlagt lite nya arbetsrutiner med rullande städschema. Conny och Ellen har idag fått information om hur man testar sig för HIV med snabbtest hos oss, vilket vi rekommenderar våra besökare att göra regelbundet.

Ha en trevlig helg, och ta hand om er!
Kramar.

%d bloggare gillar detta: