Inte logiskt överhuvudtaget med halverad dos

Här publicerar vi en berättelse från en kille om (bristen på) logik i beroendevården i denna mindre stad.

———————-

Jag är en kille som ingår i metadonprogrammet och som under lång tid varit slav under den missanpassade vård som min beroendeklinik erbjudit.

Ex. precis nyss så fick jag en höjning av dosen. Innan höjningen förekom många felvisningar på urinprovs-stickan, där det ofta visade positivt eller näst intill på benz, även fast jag inte rört en enda tablett??

Här publicerar vi en berättelse från en kille om (bristen på) logik i beroendevården i denna mindre stad.

———————-

Jag är en kille som ingår i metadonprogrammet och som under lång tid varit slav under den missanpassade vård som min beroendeklinik erbjudit.

Ex. precis nyss så fick jag en höjning av dosen. Innan höjningen förekom många felvisningar på urinprovs-stickan, där det ofta visade positivt eller näst intill på benz, även fast jag inte rört en enda tablett??

Innan höjningen fick jag full dos, men under mötet då jag fick höjningen så ändrade man vårdplanen till att jag enbart skulle få halv dos om det visade sig vara positivt på benz. Jag förstod att jag ej kunde påverka att mina urinprov helt plötsligt skulle vara ok, även fast det var så innan också, men att stickan visat fel. Blev mer eller mindre tvungen att underkasta mig den förändringen, eftersom jag inte mådde bra på den lägre dosen.

Häromdan blev jag positiv på cannabis, varpå dosen halverades. Erkände att jag hade rökt, men kunde ej förstå deras argument till halveringen.

Att först få halva min vanliga dos och sedan det andra kruxet, att hämta medicinen var dag. Det här jag förståelse för, men på helgerna är öppet-tiderna mellan kl.14-15.

Brukar normalt ta min dos på vardagarna vid kl. 08.45. Att först då jag fick börja med metadon, då sa läkaren att det var viktigt att man skulle ta sin dos vid samma tidpunkt varje dag. Då förstår jag helt plötsligt inte huruvida de kan få detta att gå igenom.

Vi är många som mår, ursäkta mitt ordval, helt åt helvete av detta laborerande med doser, tider och annat tjafs.

Mår sämre av att ha den kontakten som jag själv trodde skulle gynna mig och försöka komma tillrätta med många av de problem jag har och som blir än mer påtaglig när jag blir tvungen att springa o känna mig förnedrad varje dag.

Dom dagar jag får med medicinen hem, då fungerar det som bäst, eftersom jag då inte utsätts för att träffa folk som är påverkade och som jag nämnde innan, om jag får halv dos, då fortsätter min vandring ner till "glasbanken"-bolaget, för att komplettera mitt dåliga mående.

Då utsätter jag mig även lite till, eftersom då jag blir alkoholpåverkad o befinner mig bland nyttjande folk, är svagare än om jag hade min fulla dos och får vara hemma.

Vad ska man ta sig till?

Jag känner frustration och börjar leta utvägar såsom att byta stad/land, där de som jobbar med missbrukare faktiskt bryr sig och där dom faktiskt jobbar för mig och inte tvärtom.

Hjälp!!

%d bloggare gillar detta: