SBF NPF ÖREBRO

Hej på er Angela heter jag 35 år och bor i örebro. Jag har aktivt under många år drivit på om problemen inom missbruksvården och lyft fram just om medicinering för vi med adhd.

De är ett stort problem här i örebro, de står så fint att man ska individanpassa vården och medicinering ska va efter individens behov men verkligheten är annorlunda..

Man går inte alls på individuell bedömning utan alla med missbruk bakom sej får först ingen medicinsk behandling om du har adhd utan du ska prova adhd grupp och sen kan du få strattera som igentligen är andrahandsval som medicin.. 

På np mottagningen i örebro finns de två mediciner du får prova  strattera eller concerta  och funkar de inte får du ingen annan medicin trotts att de finns flertalet andra..

Hej på er Angela heter jag 35 år och bor i örebro. Jag har aktivt under många år drivit på om problemen inom missbruksvården och lyft fram just om medicinering för vi med adhd.

De är ett stort problem här i örebro, de står så fint att man ska individanpassa vården och medicinering ska va efter individens behov men verkligheten är annorlunda..

Man går inte alls på individuell bedömning utan alla med missbruk bakom sej får först ingen medicinsk behandling om du har adhd utan du ska prova adhd grupp och sen kan du få strattera som igentligen är andrahandsval som medicin.. 

På np mottagningen i örebro finns de två mediciner du får prova  strattera eller concerta  och funkar de inte får du ingen annan medicin trotts att de finns flertalet andra..

Bara de är fruktansvärt fel, detta är en fråga jag drivit i 2 år både politiskt och verksamhetschefen på beroendecentrum…

Jag har själv fått bråkat stridit kämpat för min adhd medicin som de tog för mej då jag även har knonisk värk efter blivit utsatt för grov misshandel av min fd man och är tvungen att ta smärtstillande för att kunna fungera under dagen.. tydligen får man inte ha två problem..

Efter 2,5 års stridande mot dom och x antal anmälningar till ivo då läkaren även blev prickad vann jag och efter ett sipmöte förra oktober fick jag tillbaka min adhd medicin..

Jag har drivit frågor genom flera olika föreningar och nu tillsammans med flera goda vänner som jag vet har samma erfarenhet som mej nu fått möjlighet att starta sbf npf örebro.

vi jobbar förfullt med att färdigställa saker och ting för att de ska bli bra och att vi kan komma igång på allvar… jag har under tiden jobbat konstant med dessa frågor och nu den 14/7 ska jag träffa den nya verksamhetschefen Åsa magnusson och chefsöverläkaren spyros för att diskutera just frågorna om medicinsk behandling…

jag kommer skriva mer om va som händer och sker  här i örebro och va vi gör…

mvh angela hedenberg