Nils Christie är död

Den norska kriminologen och sociologen Nils Christie är död. 87 år gammal.

Christie skrev många böcker och blev känd för sin långvariga kritik av prohibition och fängelser.

Medförfattare av den klassiska boken "Den gode fiende: Narkotikapolitikk i Norden" (1985) som beskrivits som en känga rätt i skrevet på amerikanska/europeiska narkotikapolitiken och ett försök att avdramatisera synen på narkotika.

Ett av citaten som tillskrivs honom är "En av de farligaste användningarna av narkotika är den politiska."

Han kommer att saknas.

Den norska kriminologen och sociologen Nils Christie är död. 87 år gammal.

Han kommer att saknas.