Radio Fri: En smutsig mot en ren

Radio Fri's program om sprututbyten finns nu online.

Medverkar gör bl.a. ordförande Christina Paulsrud på Stockholms Brukarförening.

Radio Fri's program om sprututbyten finns nu online.

Medverkar gör bl.a. ordförande Christina Paulsrud på Stockholms Brukarförening.

Johan hade heroinet i fickan och det var slut på sprutor hos Brukarföreningen. 17 år gammal går han ned på plattan och köper verktyg som han vet är smittade med Hepatit C. Men det har väl alla, hur farligt kan det va? I En smutsig mot en ren besöker Johan Stockholms två sprutbyten och träffar några av dem som hjälpte honom att förstå hur en ren spruta kan rädda liv. Och han ställer frågor om varför det inte finns fler ställen att gå till, eller varför en inte får injicera på plats i närheten av folk som kan rädda liv om det går fel. Vi får veta hur det gick till när det första sprutbytet öppnade och hur det känns att jobba i uppförsbacke. Och varför är det 20 års gräns på att få delta i sprutbytet när det är känt att de flesta debuterar med nålar i 16 års ålder och får sin Hepatit C redan som 17 åringar?

 

%d bloggare gillar detta: