Nässpray med naloxon på SVT Nyheter

Jonas Sverin på SVT Nyheter har intervjuat människor som drabbats personligen av överdoser eller deras kompisar i sitt utmärkta reportage om nässprayen med naloxon.

Nu kan försök med överdosläkemedlet naloxon vara på väg att införas i Stockholm och Skåne. Medverkar gör även Micke Johansson, ordförande i Skånes Brukarförening.

Mycket viktigt att vi i Sverige snarast får igång ett nationellt täckande naloxonprogram för att minska dödsfallen av opiater.

Så väldigt bra att SVT uppmärksammar naloxon som redan borde delas ut. Väldigt konstigt och tråkigt att man tidigare i veckan i Uppdrag Granskning inte alls nämner varken naloxon eller konsumtionsrum.

Naloxon borde trots allt inte vara så kontroversiellt. Utan man fortsatte istället med antydningar om att mer poliser och tvång skulle vara lösningen. Vilket är tråkigt då det finns åtgärder som man vet fungerar för att minska dödligheten och gör livet säkrare för brukarna.