Varning för farlig ecstasy-kopia som cirkulerar i Sverige

Varning för ecstasy-kopia som åtminstone cirkulerar i Stockholm för närvarande och som senaste veckan skördat flera människoliv i Sverige enligt uppgifter på olika internetforum och nu även Aftonbladet.

Det är en rosa/röd/blå femkantig/rund tablett märkt med Supermanmärket – som innehåller stora mängder av nätdrogen PMMA i stället för MDMA.

Varning för ecstasy-kopia som åtminstone cirkulerar i Stockholm för närvarande och som senaste veckan skördat flera människoliv i Sverige enligt uppgifter på olika internetforum och nu även Aftonbladet.

Det är en rosa/röd/blå femkantig/rund tablett märkt med Supermanmärket – som innehåller stora mängder av nätdrogen PMMA i stället för MDMA.

PMMA har tidigare skördat flera människoliv utomlands så varningen är högst befogad.

Symptom inkluderar bl.a. ökad puls, högt blodtryck, ögondarrningar, hallucinationer, extremt hög kroppstemperatur och njursvikt. Vilket bl.a.kan  leda till hjärnsvullnad, cirkulationssvikt, sönderfall av muskel- och  leverceller och i värsta fall leda till döden.

 – PMMA ger inte någon snabb och tydlig ruseffekt,  varför användaren kan förledas att tro att tabletterna är svaga och då  kanske tar en till, säger Erik Lindeman, läkare vid Giftinformationscentralen. Detta medför att kroppen  plötsligt utsätts för mycket stora doser av substansen.

Nu skriver också svensk media om pillren. Hittills har fyra personer avlidit. Det rapporterats även att pillren finns i Blekinge. Polisen i Skåne likaså.

Svensk polis är öppen för att publicera bilder på pillren online, men inte en s.k. drogamnesti, som man infört i Storbritannien.

Polisen meddelar också att man nu anträffat blå tabletter stansade med supermanloggan. Tidigare var de påträffade tabletterna röda eller rosa, gemensamt för samtliga är enkel- eller dubbelstansning med supermanlogga. Det finns också rapporter från utomlands om att pillren kan ha bytt skepnad, för att de ska kunna säljas.

Polisen har beslutat att gå ut i (sociala) medier för att varna allmänheten eftersom det är ett så unikt och farligt piller. Aftonbladet TV har mer om det.

Om du kan få tag på testkits är de ett bra alternativ. EZ Test är ett välkänt och välrekommenderat företrag som säljer markandens mest pålitiliga testkits för illegala droger. Det finns två testkits som de säljer som kan vara bra att känna till:

Sprid gärna vidare!

%d bloggare gillar detta: