Adhd-medicinering ökar inte risken för missbruk!

"Vi kunde se att det är drygt tre gånger så hög risk att hamna i drogmissbruk för den som har adhd, säger Jan Sundquist. Vi förväntade oss en ökad risk, men inte att den skulle vara så här stor. Naturligtvis betyder inte detta att alla med adhd riskerar att hamna i ett drogmissbruk, men det är viktig kunskap för att kunna sätta in förebyggande insatser i tid".

Resultat från så kallade släktinganalyser pekar på att både gener och uppväxtmiljö har betydelse för att hamna i missbruk om man har adhd.

Läs mer här: 

"Vi kunde se att det är drygt tre gånger så hög risk att hamna i drogmissbruk för den som har adhd, säger Jan Sundquist. Vi förväntade oss en ökad risk, men inte att den skulle vara så här stor. Naturligtvis betyder inte detta att alla med adhd riskerar att hamna i ett drogmissbruk, men det är viktig kunskap för att kunna sätta in förebyggande insatser i tid".

Resultat från så kallade släktinganalyser pekar på att både gener och uppväxtmiljö har betydelse för att hamna i missbruk om man har adhd.

Läs mer här: 

%d bloggare gillar detta: