Ett exempel på urinprovstagning på en anstalt

Utkommen från toaletten, möts av två vakter. – Jaha Karlsen, då var det dags igen då, följ med här.

Klockan är 11 00 och har nyss varit på toaletten, det är snart lunch och nu kommer ni och kräver urinprov av mej, igen.

Får snällt följa med, ta av mej naken, ställa mej framför 5 stycken speglar med tre stycken vakter bakom. Har svårt att få fram något urin av flera anledningar, är hungrig, nyss pissat o stå där naken på ett iskallt betonggolv är inte så rogivande.

Kan inte lämna urinprov direkt. Blir inlåst på isolering i tre timmar, missar lunchen. Kan jag inte lämna prov inom tre timmar, ja då betraktas det som positivt. Likaså om kreatinin värdet understiger 0,5%. Utanför anstalten ligger gränsen på 0.2%. Fråga mig inte varför?

Utkommen från toaletten, möts av två vakter. – Jaha Karlsen, då var det dags igen då, följ med här.

Klockan är 11 00 och har nyss varit på toaletten, det är snart lunch och nu kommer ni och kräver urinprov av mej, igen.

Får snällt följa med, ta av mej naken, ställa mej framför 5 stycken speglar med tre stycken vakter bakom. Har svårt att få fram något urin av flera anledningar, är hungrig, nyss pissat o stå där naken på ett iskallt betonggolv är inte så rogivande.

Kan inte lämna urinprov direkt. Blir inlåst på isolering i tre timmar, missar lunchen. Kan jag inte lämna prov inom tre timmar, ja då betraktas det som positivt. Likaså om kreatinin värdet understiger 0,5%. Utanför anstalten ligger gränsen på 0.2%. Fråga mig inte varför?

Den här gången lyckas jag lämna urin. Trots den rigorösa bevakningen där tre stycken står o iakttar mej o ser urin komma från min penis, tar dom o mäter temperaturen så jag inte bluffar. Sen hälls det i ett rör och märks med en lapp skriven av en dyslektiker o ställs blandat med ett antal till prover. Märkningen är knappt läsbar o kan lätt misstas för någon annans rör.

Sen får jag klä på mej och på väg till avdelningen frågar jag som så många ggr förr varför just jag inte får lämna urinprov på morgonen. Jag har hört svaret förut, men kan inte låta bli att få höra deras motsägelsefulla kommentar ännu en gång.
 – Jo, för att du kan ha manipulerat med ditt urinprov genom att dricka vatten o späda ut urinprovet. – Jaha säger jag, men ett urinprov med för lågt kreatininvärde ska ju betraktas som positivt, så kan du förklara skillnaden säger jag ödmjukt för jag är lite trögfattad.

En liten miss, tex om jag inte hade kunnat lämna inom tre timmar, eller kreatininvärdet ändå är för lågt pga en kopp kaffe för mycket. Ja, då dras besöken in av mina barn, ny kvalifikationstid, dvs inga permissioner på 6 månader, ej heller möjlighet till vårdvistelse där jag kanske skulle kunna få bukt med mitt missbruk. Etc etc.

När dumhet skall bota vishet blir det ofta fel, men inte inom svensk kriminalvård där det istället premieras.

Vänligen Anders

%d bloggare gillar detta: