Debatt från 2012: Moralism löser inga problem

En av de bättre debattartiklar på området.

Denna publicerades redan 2012 av beroendeläkaren Lars Sjöstrand.

Vid behandling med metadon och subutex måste för- och nackdelar vägas samman. Den senaste kritiken handlar om både moralism och rop på hårdare tag mot missbrukarna. Men detta löser inget. Låt de patienter som behöver behandling med substitut få den under värdiga former.

Läs hela artikeln "Moralism löser inga problem för missbrukare" här.

 

En av de bättre debattartiklar på området.

Denna publicerades redan 2012 av beroendeläkaren Lars Sjöstrand.

Vid behandling med metadon och subutex måste för- och nackdelar vägas samman. Den senaste kritiken handlar om både moralism och rop på hårdare tag mot missbrukarna. Men detta löser inget. Låt de patienter som behöver behandling med substitut få den under värdiga former.

Läs hela artikeln "Moralism löser inga problem för missbrukare" här.

 

%d bloggare gillar detta: