SBF kommenterar “läckage”-studien

I senaste numret av CAN's tidning Alkohol & Narkotika som har ett temanummer om "läckage" från substitutionsprogrammen, så kommenterar vi Björn Johnsons "läckage"-studie.

Vi i Svenska Brukarföreningen ser en märklig obalans i debatten om patienter som delar med sig av/alternativt säljer sin medicin.

Fokus är alltid på oss opiatberoende som har underhållsbehandling, trots att det förekommer i alla patientgrupper där narkotikaklassad medicin ordineras. Det råder dessutom en diskurs som är stigmatiserande; trots att det handlar om enstaka individer som begår brott så diskuteras det i termer som utmålar patientkollektivet och behandlingsformen som ”läckande”…

I senaste numret av CAN's tidning Alkohol & Narkotika som har ett temanummer om "läckage" från substitutionsprogrammen, så kommenterar vi Björn Johnsons "läckage"-studie.

Vi i Svenska Brukarföreningen ser en märklig obalans i debatten om patienter som delar med sig av/alternativt säljer sin medicin.

Fokus är alltid på oss opiatberoende som har underhållsbehandling, trots att det förekommer i alla patientgrupper där narkotikaklassad medicin ordineras. Det råder dessutom en diskurs som är stigmatiserande; trots att det handlar om enstaka individer som begår brott så diskuteras det i termer som utmålar patientkollektivet och behandlingsformen som ”läckande”…

Läs hela artikeln hos CAN.

%d bloggare gillar detta: