Läkare kritiserar FN:s inställning till global drogpolitik

Åsikterna i det medicinska samfundet om droglagstiftningen går isär. Men under CND-konferensen säger Sebastien Saville, verkställande direktör hos IDHDP, till The Lancet att oavsett vad den enskilda läkaren har för inställning i frågan är medlemmarna av hans organisation överens om är att den globala narkotikapolitiken behöver reformeras med ett hälsobaserat synsätt som grund.

IDHDP menar att en förändring i den globala narkotikapolitiken kan ske om tillräckligt många läkare höjer sina röster för den här saken. "Läkare och vårdpersonal är ofta en respekterad och betrodd grupp i samhället och deras ord håller tyngd, både bland population och beslutsfattare", säger Saville.

Åsikterna i det medicinska samfundet om droglagstiftningen går isär. Men under CND-konferensen säger Sebastien Saville, verkställande direktör hos IDHDP, till The Lancet att oavsett vad den enskilda läkaren har för inställning i frågan är medlemmarna av hans organisation överens om är att den globala narkotikapolitiken behöver reformeras med ett hälsobaserat synsätt som grund.

IDHDP menar att en förändring i den globala narkotikapolitiken kan ske om tillräckligt många läkare höjer sina röster för den här saken. "Läkare och vårdpersonal är ofta en respekterad och betrodd grupp i samhället och deras ord håller tyngd, både bland population och beslutsfattare", säger Saville.

"Om de människor som arbetar med effekterna av droganvändning på en praktisk, klinisk nivå, talar med en stark röst, kommer det att bli svårare för beslutsfattarna att inte ta notis om de bevis som visar att en hälsobaserad inställning till drogproblem är effektivare än nuvarande narkotikapolitik."

 

SBF håller med Sebastien Saville och IDHDP

%d bloggare gillar detta: