Nytt sprutbyte till Nordöstra Skåne!

Femklövern i Region Skåne meddelar idag att man startar upp ett fjärde sprutbyte i Skåne – efter att sprutbyten funnits sedan mitten av '80 talet i Lund och Malmö, fick Helsingborg sitt 2010 och nu satsar man på ett nytt sprutbyte i det Nordöstra hörnet av Skåne(troligtvis Kristianstad)

Det är bra och ger människor som använder narkotika större möjligheter till att skydda sig mot allvarliga och ibland livslånga sjukdomar. Det är också en kontaktyta till vården för de som så önskar.

 

" Ett aktivt missbruk innebär såklart allvarliga hälsorisker. Ett sprutbytesprogram är ett sätt att minska dessa riskerna, säger Gilbert Tribo (FP), regionråd.

Femklövern i Region Skåne meddelar idag att man startar upp ett fjärde sprutbyte i Skåne – efter att sprutbyten funnits sedan mitten av '80 talet i Lund och Malmö, fick Helsingborg sitt 2010 och nu satsar man på ett nytt sprutbyte i det Nordöstra hörnet av Skåne(troligtvis Kristianstad)

Det är bra och ger människor som använder narkotika större möjligheter till att skydda sig mot allvarliga och ibland livslånga sjukdomar. Det är också en kontaktyta till vården för de som så önskar.

 

" Ett aktivt missbruk innebär såklart allvarliga hälsorisker. Ett sprutbytesprogram är ett sätt att minska dessa riskerna, säger Gilbert Tribo (FP), regionråd.

– Detta är människor som är särskilt utsatta i samhället och missbruk följer inga läns- eller kommungränser. Att vi nu utvidgar verksamheten till även nordöstra Skåne innebär en bättre tillgång till välfungerande missbruksvård i hela Skåne, säger Gilbert Tribo" .

http://www.mynewsdesk.com/se/femklovern-i-skane/pressreleases/sprutbyte-i-nordoestra-skaane-foer-en-mer-jaemlik-missbruksvaard-982473?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Alert&utm_content=pressrelease

%d bloggare gillar detta: