Brev till alla cannabisvänner

Det är en grej som gör mig en aningens förbryllad.

Ni har mitt fulla stöd alltid, även om jag själv inte kan använda cannabis & därmed väljer att avstå för jag blir riktigt sjuk bara. För mig handlar det om allas lika värde & rätten att göra fria val. Det är absurt att kalla alla som någon gång provat cannabis för fd missbrukare resten av livet. Det är ännu absurdare att tro att man kan "bota" de som gillar att koppla av med lite fett genom vård, mer poliser, massor av drogtester & hårdare straff, samt att kalla alla som brukar för missbrukare. Trots att bara 4% av de som under kortare eller längre tid fortsätter att använda droger hela livet.

Det är en grej som gör mig en aningens förbryllad.

Ni har mitt fulla stöd alltid, även om jag själv inte kan använda cannabis & därmed väljer att avstå för jag blir riktigt sjuk bara. För mig handlar det om allas lika värde & rätten att göra fria val. Det är absurt att kalla alla som någon gång provat cannabis för fd missbrukare resten av livet. Det är ännu absurdare att tro att man kan "bota" de som gillar att koppla av med lite fett genom vård, mer poliser, massor av drogtester & hårdare straff, samt att kalla alla som brukar för missbrukare. Trots att bara 4% av de som under kortare eller längre tid fortsätter att använda droger hela livet.

Många av er ger oss som medicinerar mot ADHD sitt fulla stöd & det är jag så tacksam för. Men vad är det egentligen med er andra? Ni som blir så arga för att vi medicinerar med något som kan beskrivas som kemiskt, till skillnad från cannabis, som då skulle vara bättre för att det är naturligt. Jag behöver nog inte påpeka att de absolut farligaste gifterna är "naturliga" samt att vägglöss är naturligt liksom andra löss, det gör de inte mer önskvärda. Jag tycker att det är ett märkligt argument, som saknar innebörd.

Det är nedsättande varje gång någon påstår att jag är lurad, att jag tvingas medicinera för att passa in, i något som beskrivs som ett samhälle med på tok för höga krav. Jag har inga problem alls med de höga kraven, jag har svårt att uppbringa engagemang i att motsvara förväntningar hos de som inte har någon betydelse alls för mig, det kanske är en fix ide eller också så är det fullständigt meningslöst. Ingen blir gladare av att jag viger mitt liv åt att få uppskattning hos de jag föraktar en smula, men det vore inte så svårt om jag nu så skulle önska.

De kommer ändå hålla mig under tummen, som de gör med er, vi är sämre människor anser man. Vi är såna som måste bevakas, övervakas, behandlas korrigeras & tas en jävla massa urinprover på, för att hela samhället inte ska fördärvas, tror man.

Jag blir dyster av påhoppen inte personligen, men det tar massor av tid att förklara, medla & greja. Under tiden fortsätter man att mobilisera mot narkotika, medan vi träter om struntsaker, som att vi med ADHD som behandlas medicinskt verkligen inte skulle veta vad vi stoppar i oss & att läkemedelsbolag är kapitalister med vinstintressen. Det är väl knappast en nyhet? Vet man inte det är man typ 5 år.
För det är inte så att man tvångsmedicinerar oss, inte ens barnen.

Det jag blir dyster på är bristen på lojalitet. Vi har inget att vinna på att hugga på varandra inbördes, tvärtom har vi allt att vinna på att inte göra det. Jag är så tacksam för ert stöd & jag hoppas att ni som inte ger såna som mig något stöd alls, ändå förstår att vi har allt att vinna på en gemensam front, oavsett om ni tycker att ni vet så mycket mer än mig. Det kan vi väl ta sen, om vi orkar?