Polis använder Naloxon för att stoppa överdoser

Staten Island polis använder nässprej för att avvärja överdos

Den drabbade 44-åringen återupplivades av polisen efter att varit onåbar och befunnit sig i andningsstillestånd med Naloxon som tillhandahållits av NYPD. Kring 180 poliser från 120:e distriktet har försätts med Naloxon i ett pilot-program som svar på den höga användningen av smärtstillande läkemedel i området.

Staten Island polis använder nässprej för att avvärja överdos

Den drabbade 44-åringen återupplivades av polisen efter att varit onåbar och befunnit sig i andningsstillestånd med Naloxon som tillhandahållits av NYPD. Kring 180 poliser från 120:e distriktet har försätts med Naloxon i ett pilot-program som svar på den höga användningen av smärtstillande läkemedel i området.

Under 2012 dog 190 människor relaterat till smärtstillande läkemedel, 37 från Staten Island. Ration per 100.000 invånare var 5 ggr så hög som i Queens, 4 ggr så hög som i Brooklyn och 3 ggr så hög som på Manhattan och Bronx mot övriga områden.

Även polis i andra amerikanska städer, som tex Boston, testar nu Naloxon-sprayen Narcan.

%d bloggare gillar detta: