Över 5.000 Poliser signerar ett globalt uttalande till stöd för skadebegränsande metoder för förebyggande av HIV

Vid den 11:e Internationella Kongressen om AIDS i Asien och Stillahavsområdet, lanserar poliser en global uppmaning till omprövning av polisarbetet för att hjälpa till att stoppa spridningen av HIV

 

BANGKOK, Nov. 20, 2013 /PRNewswire-USNewswire/ — Fler än 5.000 brottsbekämpande myndigheter från över trettio länder har offentligt kungjort en omprövning av polisarbetet och godkände ett uttalande till stöd för ett skadebegränsande förhållande till drogbruk och sexarbete vid Asiens största tvååriga konferens om HIV/AIDS.

 

Vid den 11:e Internationella Kongressen om AIDS i Asien och Stillahavsområdet, lanserar poliser en global uppmaning till omprövning av polisarbetet för att hjälpa till att stoppa spridningen av HIV

 

BANGKOK, Nov. 20, 2013 /PRNewswire-USNewswire/ — Fler än 5.000 brottsbekämpande myndigheter från över trettio länder har offentligt kungjort en omprövning av polisarbetet och godkände ett uttalande till stöd för ett skadebegränsande förhållande till drogbruk och sexarbete vid Asiens största tvååriga konferens om HIV/AIDS.

 

Royal Thai Police Lieutenant Colonel Krisanaphong Poothakool, som undertecknat kungörelsen och är en medlem av LEHAN – internationella polisens rådgivande grupp säger att ett skadebegränsande förhållande för att förhindra HIV bland brukare är vetenskapligt bevisats av folkhälsoexperter men fungerar inte utan aktivt deltagande och ledarskap från brottsbekämpare. Utan robusta polismetoder förankrade i folkhälsa och mänskliga rättigheter, kommer spridningen av HIV bland  brukare, och i samhället, fortsätta vara förödande.

 

Daniel Wolfe, Direktör över ’Open Society Foundations International Harm Reduction Development Program’, säger att med majoriteten av HIV infekterade bland de kriminella grupperna är bra polismetoder lika kritiska för HIV reglering som kondomer och antiviral medicin. Dessa poliser tydliggör att det inte går att fängsla oss ur drogproblemen och att det är dags att prova nya metoder som stöder allmän ordning utan att underminera allmän hälsa.

 

Nick Crofts, Direktör över ’Centre for Law Enforcement and Public Health’ säger att polisen kan vara HIV förebyggande programmens värsta fiendes bästa vän. Det är uppmuntrande att se ett växande stöd från så många poliser från hela världen gällande skadereglerande metoder för deras arbete. Samverkan med dessa poliser är avgörande och att övertyga resterande poliser är kritiskt om vi någonsin ska kunna sätta stopp för nya infektioner.

 

Hela stödförklaringen av brottsbekämpande medel för skadereglering  och närliggande politiska områden för förebyggande av HIV hittar du här:

http://bit.ly/leahnstatement 

%d bloggare gillar detta: