Hur är det att bo på ett behandlingshem?

Vi har fått in denna berätttelse om hur det är att bo på ett hvb-hem eller behandlingshem.

 

Först måste vi gå lägga oss innan 00.00 annars så får vi inte våra mediciner som vi behöver för att sova…

Dom fyller oss missbrukare med andra klienter för att det inte finns tillräckligt med missbrukare, så istället tar man in klienter som borde sitta i fängelse. Vi har en dömd för minst 3 misshandlingar och hot mot kvinnor. I hans papper står det tydligt att han inte borde vara på öppen behandlingshem för att han har återfallet i våldsbrott om och om igen… sjukt sjukt

Vi har fått in denna berätttelse om hur det är att bo på ett hvb-hem eller behandlingshem.

 

Först måste vi gå lägga oss innan 00.00 annars så får vi inte våra mediciner som vi behöver för att sova…

Dom fyller oss missbrukare med andra klienter för att det inte finns tillräckligt med missbrukare, så istället tar man in klienter som borde sitta i fängelse. Vi har en dömd för minst 3 misshandlingar och hot mot kvinnor. I hans papper står det tydligt att han inte borde vara på öppen behandlingshem för att han har återfallet i våldsbrott om och om igen… sjukt sjukt

Sen finns det klienter som blir våldsamma. De mår sjukt dåligt och slår sönder en massa, skriker osv. Vad gör personalen då? Dom går därifrån, lämnar oss med dom när de river sönder och slår sönder inredning.  Det tar 20 min innan det kommer personal som kan hantera klienten…

Alla ha rätt till vård men när man blandar grovt sjuka våldsbrottslingar med missbrukare som vill bli kvitt sitt missbruk och komma ut i samhället, så är det något som fel.

Här är alltid för lite personal, bara på 2 månader har 5 st här slutat då måste det vara något som är fel? Nytt folk kommer in, man lär känna personal och sen slutar dom för dom är missnöjda med något.

Sedan har vi har en sjuksyster som har gjort så många fel. Delat ut fel Mediciner, ibland har man inte fått sin medicin på en hel vecka och mått skitdåligt. Man har undrat var det har varit för fel och sen märker man att det saknas en medicin, och ibland så ger hon dubbelt eller en annans medicin, hon har gjort det det så många gånger nu att man alltid kollar vad man får så inget är fel. Det är under att hon kan jobba kvar, hon har så många avvikelsereporter.

Vad för slags behandling får vi mot vårt missbruk? Återfallsprevention och 12 steg blandad med KBT samtal 1 gång i veckan så 2 timmar i veckan har vi behandling, sen får vi göra som vi själva vill.

ALLT HANDLAR OM PENGAR! Hur mycket behandlingshemmet kan få ut per klient och när det inte finns tillräckligt med missbrukare fyller dom det med andra olika slags personer…

Ska ju påpeka att det finns bra saker med stället med. Det finns lägenhet vi bor i, och det finns bra personal. Men det överväger inte dom saker som är fel. Kommuner sätter invandrare här, som också har rätt till hjälp, fast dom behöver inte missbruksvård?

Hur länge jag för stanna vet jag inte, det är ju pengafråga, så länge jag kan, så mycket pengar dom kan få ut av kommunen.

Jag vill ha vård och hjälp ur mitt missbruk.

%d bloggare gillar detta: