Faktum #130 – ute nu! Snus vs. Substitutionsbehandling

Snus vs subutex. Folkhälsominister Maria Larsson har i EU:s ministerråd krigat sig till ett fortsatt undantag för svenskt snus med smaktillsatser och allt. Och hon gillar inte att snuset är förbjudet i övriga EU. Det skulle nämligen kunna hjälpa rökare att sluta bolma även där, resonerar hon. Men på hemmaplan motarbetar samtidigt Maria Larsson en substitutionsbehandling för dem som missbrukar heroin. Aron Flam har för Faktum utrett det svenska substitutionshyckleriet.

Snus vs subutex. Folkhälsominister Maria Larsson har i EU:s ministerråd krigat sig till ett fortsatt undantag för svenskt snus med smaktillsatser och allt. Och hon gillar inte att snuset är förbjudet i övriga EU. Det skulle nämligen kunna hjälpa rökare att sluta bolma även där, resonerar hon. Men på hemmaplan motarbetar samtidigt Maria Larsson en substitutionsbehandling för dem som missbrukar heroin. Aron Flam har för Faktum utrett det svenska substitutionshyckleriet.

%d bloggare gillar detta: