Hur går ett sprututbyte till

Hos personer som injicerar sina droger kan tillgången på rena sprutor vara ett problem. Sjukdomar som Hepatit och Hiv sprids lätt när man delar sprutor med varandra. Men frågan om sprututbyte, alltså att förse missbrukare med rena sprutor, är en kontroversiell fråga i Sverige. Kritikerna menar att det är ett avsteg från den svenska nolltoleransen, och frågan har debatterats flitigt, inte minst inför att Stockholm skulle införa en försöksverksamhet. Men hur går det till egentligen? Vad är det för verksamhet man talar om? Studio Ett följde med till en nyöppnad mottagning i Stockholm. Hör Axel Kronholmsreportage nedan!

Hos personer som injicerar sina droger kan tillgången på rena sprutor vara ett problem. Sjukdomar som Hepatit och Hiv sprids lätt när man delar sprutor med varandra. Men frågan om sprututbyte, alltså att förse missbrukare med rena sprutor, är en kontroversiell fråga i Sverige. Kritikerna menar att det är ett avsteg från den svenska nolltoleransen, och frågan har debatterats flitigt, inte minst inför att Stockholm skulle införa en försöksverksamhet. Men hur går det till egentligen? Vad är det för verksamhet man talar om? Studio Ett följde med till en nyöppnad mottagning i Stockholm. Hör Axel Kronholmsreportage nedan!

Lyssna: Hur går ett sprututbyte till? reportage av Axel Kronholm

%d bloggare gillar detta: