Senaste nytt från Hudiksvall

Vi står förtfarande utan lokal men jag har lagt ut lite krokar här o var, så det ska bara lösa sig,  Jag tänker inte ge upp:) Lisa är sjukskriven i fem veckor, men när hon är tillbaka ska vi alla samlas och riva våra kontrakt tillsammans.

Vi står förtfarande utan lokal men jag har lagt ut lite krokar här o var, så det ska bara lösa sig,  Jag tänker inte ge upp:) Lisa är sjukskriven i fem veckor, men när hon är tillbaka ska vi alla samlas och riva våra kontrakt tillsammans.

Vi har även blivit lovade ett möte med sköterskorna. Det är verkligen inte bra atmosfär på opiatmottagningen. Nästa alla säger att dom smyger på sina tår…  man får nästan be om ursäkt att man kommer. Bemötandet är inte bra o det är väl främst då en sköterska. Som jobbar nästan varje gång. En del känner att det låser sig o kan inte kissa bara dom ser henne, för kissar man inte så får man inget. En del fällande kommentarer har gjorts om att  – Du ska väl inte stå åå runka heller, vi har inte hela dagen på oss. Även kommentarer om att man varit positiv o måste erkänna, fast man inte har varit det. Som tur är har det inte hänt nu på länge för han som sagt just det, han jobbar väldigt sällan där, men det händer…… Sen har vi haft problem med våra tider. Det ska vara öppet mellan 07:00- 09:00 men dom har börjat dra in tiden o sagt att kommer ni inte senast halv nio då blir ni utan. En kille berättar att han var sen, men ringer halv nio. Han förklarade att det tog tid med barnen på dagis. Han fick då som svar att det var okej – vi finns här så kom när du kommer. Han kommer kl nio och då ställer sig den här sköterskan o lutar sig mot medicin dörren och säger tyvärr du måste väl förstå att vi inte har tid med dig nu.  Du får vara utan medicin i dag och komma i morgon… Detta har hänt många av oss, Dom finns dörren intill hela dagen men är du en minut sen så blir du utan. Det spelar ingen roll om bussen är sen och du har ringt före stängning och sagt till..
 
När jag kom hem från stockholm frågade dom hur det gick? vad jag  hade gjorde mm?  jag började då prata om sprututbytet men då skrek dom rakt ut – Är du för knark då!..  jag försökte vända frågan – Tycker du att brukare ska få skylla sig själv då om man får hiv eller Hepatit C??? — Vet du om hur många man smittar vidare i sin tur?? Det hade hon aldrig tänkt på. Jag hoppas att jag  kanske satte ett litet frö. Jag ville väcka frågan o kanske lite eftertanke. Jag pratade om det att skulle man tar samma dos nere på stan tex. Då är jag så sjuk att jag inte ens kan ta hand om mina barn eller bo i en lägenhet eller ens få pengar till mat. Jag tog också upp frågan – att är jag  tex en sexmissbrukare så säger inte soc tex – Du kan inte bo i en lägenhet för du är sjuk eller du får inga mat pengar. Svaret blev – Herregud inte finns det väl sexberoende i Hudiksvalll:) Tänk vad lite dom vet om beroende och bruk, och dom ska bestämma vad som är bäst för oss. Mycket handlar ju just om attityderna mot oss!  Jag ville försöka väcka lite nya tankar. Sen har jag tänk mycket på att det här med att hämta varje vecka. Om nu tanken är att vi ska normaliseras och komma ut i sammhället?  Blir ju det väldigt svårt när man fortfarande efter sex år ska springa där uppe varje vecka och hämta medicin. Är det för att det ska finnas jobb? eller bara för kontrollen? Det är då inte för vårat bästa i alla fall…..
 
Har en annan fundering och undrar om ni vet om några studier på det här med fertilitet och suboxone?? Har träffat en del som säger att dom inte kunnat få barn. Att spermierna varit för slöa, men även att det påverkat kvinnorna negativt`. Våran läkare har den attityden att vill man få barn skulle man inte ens ha sökt till programmet!!! Vilken inställning, skulle man ha dött i stället då…  Tacksam för svar. Har själv sökt på nätet men inte hittat någon. Har även en tjej vars läkare i Uppsala sa att det var näst intill omöjligt att kunna bli gravid med suboxone. Jag har frågat personalen på LMAB men dom vet ju ingenting.

Mvh Hudiksvalls Brukarförening

%d bloggare gillar detta: