Debatt från 2013: Dags att förstå att sprutbyten räddar liv

Artikel underskriven av Berne Stålenkrantz, ordförande i Svenska Brukarföreningen, m.fl. om debatten om sprututbytens vara eller inte vara i Göteborg.

Artikeln publicerades förra året i Göteborgs-Posten.

Är människor som injicerar narkotika inte är värda att räddas? Det är den slutsatsen man kan dra av Göteborgspolitikernas nej till ett sprutbytesprogram. I all övrig vård är rena sprutor en självklarhet. För att minska smittspridningen och fånga upp fler som vill komma ur sitt missbruk är det viktigt att ompröva beslutet, skriver bland andra läkaren Arvin Yarollahi.

Läs artikeln här.

Artikeln publicerades förra året i Göteborgs-Posten.

Läs artikeln här.