Harm reduction reducerar spridning av HIV/AIDS i Ukraina

Det största HIV/AIDS-preventions- programmet någonsin har tagit plats i Östeuropa och Centralasien, bakom aktionen står The Alliance (http://www.aidsalliance.org) i Ukraina med stöd av The Global Fund (www.theglobalfund.org).

Resultatet blev en kontinuerlig förminskning av HIV-smitta bland människor som injicerar droger, den största gruppen exponerad för hiv, samt en stabilisering av hiv-epidemin som härjat i Ukraina: 2012 för första gången sedan 1999, har det totala antalet nyregistrerade hiv-fall i Ukraina minskat. En framgångs- saga, i ordets minsta bemärkelse.

Läs mer om detta i PDF- filen nedan!

 

Det största HIV/AIDS-preventions- programmet någonsin har tagit plats i Östeuropa och Centralasien, bakom aktionen står The Alliance (http://www.aidsalliance.org) i Ukraina med stöd av The Global Fund (www.theglobalfund.org).

Resultatet blev en kontinuerlig förminskning av HIV-smitta bland människor som injicerar droger, den största gruppen exponerad för hiv, samt en stabilisering av hiv-epidemin som härjat i Ukraina: 2012 för första gången sedan 1999, har det totala antalet nyregistrerade hiv-fall i Ukraina minskat. En framgångs- saga, i ordets minsta bemärkelse.

Läs mer om detta i PDF- filen nedan!

 

%d bloggare gillar detta: