Nytt drogtest kan visa Spice

Sedan nätdrogen spice kom för några år sedan har den varit omöjlig att hitta med vanliga drogtester. Men med en ny slags mätsticka går det nu att hitta drogen i urinprov. Vi  som arbetar med behnadling har efterlyst detta länge, säger Alexander Holmstedt, sjukskötare på maria Malmö.

Sedan nätdrogen spice kom för några år sedan har den varit omöjlig att hitta med vanliga drogtester. Men med en ny slags mätsticka går det nu att hitta drogen i urinprov. Vi  som arbetar med behnadling har efterlyst detta länge, säger Alexander Holmstedt, sjukskötare på maria Malmö.

Skrivet i dagens Metro 21/3- 13

Efter att ha ringt till ett företag som tillverkar stickor av den här sorten så gäller det inte alla typer av syntetiska cannabinoider. Utvecklarna ligger hela tiden steget efter tillverkarna, och att täcka alla subtyper går inte i dagsläget. Men utvecklingen går hela tiden frammåt, inte bara inom syntetiska cannabinoider, utan alla nätdroger. Det finns stickor för det mesta nu för tiden. Problemet är att det precis som på vanliga drogstickor kan förekomma en korsreaktion, och även om man inte har rökt "spice" så kan det visa sig positivt på just detta. 

%d bloggare gillar detta: