Pressmeddelande från Stockholm Brukarförening: Skärpta regler hos Stockholm Beroendecentrum som följd av mediadrev

I nyheterna idag rapporteras det om regeländringar för patienter inom Stockholms Beroendecentrum.

Stockholm Brukarförening som representerar en stor del av patienterna beklagar att den senaste tidens mediadrev resulterat i att specifikt beroendevårdens patienter får sin vardag inskränkt.

Att patienter säljer eller delar med sig av receptbelagd medicin förekommer i all vård där sådan medicin används, alltså även primärvård samt andra specialiteter, och torde snarare vara en polisiär fråga.

Det handlar inte heller om ett organiserat ”läckage” som ofta påstås i media, utan det är enstaka individer som beslutar att sälja sina doser vidare för olika anledningar.

Patienter inom primärsjukvården skulle aldrig acceptera kollektiv bestraffning så varför ska vi? Varför är vi så annorlunda?

Vi är trötta på att alla klumpas ihop under samma kategori. Vi är individer, med olika önskemål, viljor och bakgrund.

Christina Paulsrud,

Christina Paulsrud,

ordförande i Stockholm Brukarförening och vice ordförande i Svenska Brukarföreningen.

Relaterat:
Skärpta regler efter Subutexskandalen