SBF Anhöriga i Aftonbladet Debatt: Narkomaner behöver vård, inte fostran

Agneta Regina Söderlund skriver på Aftonbladet Debatt om en på vissa ställen godtycklig beroendevård.

Minister Maria Larsson måste kliva ut i verkligheten. Vi anhöriga som mist våra barn efter drogöverdoser känner både sorg och vrede. Ofta sörjer vi i det tysta, det är ingen hjältedöd att avlida på grund av en överdos. Få känner till vad ordet stigmatisering betyder, fler vet vad diskriminering är och vi har en stark lagstiftning mot det. Men när det gäller drogberoende är det fritt fram för särbehandling. Den är så djupt rotad i den svenska folksjälen, på grund av den narkotikapolitik som förts under decennier.

Agneta Regina Söderlund skriver på Aftonbladet Debatt om en på vissa ställen godtycklig beroendevård.

Minister Maria Larsson måste kliva ut i verkligheten. Vi anhöriga som mist våra barn efter drogöverdoser känner både sorg och vrede. Ofta sörjer vi i det tysta, det är ingen hjältedöd att avlida på grund av en överdos. Få känner till vad ordet stigmatisering betyder, fler vet vad diskriminering är och vi har en stark lagstiftning mot det. Men när det gäller drogberoende är det fritt fram för särbehandling. Den är så djupt rotad i den svenska folksjälen, på grund av den narkotikapolitik som förts under decennier.

Läs och fundera hos Aftonbladet Debatt.

%d bloggare gillar detta: