Hallandsekot: Beroendevården i Halland godtycklig

Reportage från Hallandsekot.

Frida Johansson fick flytta från Halland till Skåne för att få Subutexbehandling mot sitt opiatberoende. Hon nekades behandlingen av den ansvariga läkaren i södra Halland. Två månader senare blev hon godkänd av en läkare i Skåne, och får nu Subutexbehandling i Helsingborg.

Reportage från Hallandsekot.

Frida Johansson fick flytta från Halland till Skåne för att få Subutexbehandling mot sitt opiatberoende. Hon nekades behandlingen av den ansvariga läkaren i södra Halland. Två månader senare blev hon godkänd av en läkare i Skåne, och får nu Subutexbehandling i Helsingborg.

Lyssna: “Det är upp till läkaren att göra en bedömning”

Extramaterial:

Lyssna: Hör hela Fridas berättelse, del 1

Lyssna: Hör hela Fridas berättelse, del 2

%d bloggare gillar detta: