Aftonbladet Debatt: Williams död borde bli en väckarklocka

Berne Stålenkrantz, ordförande Svenska Brukarföreningen, och Louise Persson, Svenska Brukarföreningens Vänner, skriver på tisdagens Aftonbladet Debatt angående William Petzälls tragiska bortgång.

Det värsta har hänt och det händer hela tiden.

William Petzäll kämpade länge för att få substitutions­behandling mot sitt missbruk, en behandling som han visste skulle­ fungera. Men han blev avvisad med motiveringen att han inte var tillräckligt nedgången, trots att han redan hade ­varit föremål för LVM (lagen om vård av missbrukare) och tidigare överdoser.

Läs hela debattartikeln här.

Det värsta har hänt och det händer hela tiden.

Läs hela debattartikeln här.