P1-Morgon om nätdrogen 5- IT

Imorrse gick Sveriges Radio ut med ett inslag ang Research Drogen 5- IT, 14 personer som dött i år har haft substansen i kroppen och man märker en ökning av användet av just RC (research chemicals).

Man får lyssna på Martin, en tidigare användare av olika RC preparat prata om sin erfarenhet, samt lyssna på en person från tullverket.

Men jag tänkte, är det här problemet ligger, att tullverket ska jobba överpass så att våra ungdomar inte har en chans att få dessa “dödsdroger”? Jag vet inte, intresserar mig i ämnet, men det är så pass omfattande, så för mig personligen, kommer det ta ett tag att sätta mig in i hur man kan “bekämpa” det här nya fenomenet.

Men en början, är som Martin sa, att jobba med information och förmedla kunskap. Informationen ska ske på ett pragmatiskt sätt, inte via skrämselproppaganda som tullverks killen nämnde det.

Imorrse gick Sveriges Radio ut med ett inslag ang Research Drogen 5- IT, 14 personer som dött i år har haft substansen i kroppen och man märker en ökning av användet av just RC (research chemicals).

Man får lyssna på Martin, en tidigare användare av olika RC preparat prata om sin erfarenhet, samt lyssna på en person från tullverket.

Men jag tänkte, är det här problemet ligger, att tullverket ska jobba överpass så att våra ungdomar inte har en chans att få dessa “dödsdroger”? Jag vet inte, intresserar mig i ämnet, men det är så pass omfattande, så för mig personligen, kommer det ta ett tag att sätta mig in i hur man kan “bekämpa” det här nya fenomenet.

Men en början, är som Martin sa, att jobba med information och förmedla kunskap. Informationen ska ske på ett pragmatiskt sätt, inte via skrämselproppaganda som tullverks killen nämnde det.

Lyssna nedanför eller gå till P1-Morgons hemsida.

Lyssna: Nätdrogen S-IT dödar

Igår den 7 Augusti 2012 sändes detta om 5-IT i Stockholms ABC (lokala nyheterna)