The Alternative World Drug Report.

Den 26 juni offentliggjordes 2012 World Drug Report i New York. Årets rapport, som till formatet är mindre omfattande än tidigare rapporter, innehåller aktuell information om narkotika i världen.

“Cannabis fortsätter att vara världens mest använda illegala drog. Det uppskattade antalet användare av cannabis i världen ligger, enligt rapporten, på mellan 119 och 224 miljoner. Europa är världens största marknad för hasch, som huvudsakligen kommer från Marocko.”

Den 26 juni offentliggjordes 2012 World Drug Report i New York. Årets rapport, som till formatet är mindre omfattande än tidigare rapporter, innehåller aktuell information om narkotika i världen.

“Cannabis fortsätter att vara världens mest använda illegala drog. Det uppskattade antalet användare av cannabis i världen ligger, enligt rapporten, på mellan 119 och 224 miljoner. Europa är världens största marknad för hasch, som huvudsakligen kommer från Marocko.”

Samma dag kom det också ut en alternativ rapport, där kritiserar man World Drug Report för att inte ta med alla negativa konsekvenser som förs i kriget mot droger, samt utgifterna. De menar att efter 50 år av den här typen av internationell narkotikakontroll borde mer ha förändrats, inte att 270 miljoner människor världen över brukar, att över 1 biljon dollar har spenderats i kriget mot droger, och att kriminella nätvärk världen över tjänar över 330 miljader årligen (världens största illegala råvaumarknad.)

Läs World Drug Report här (pdf)

eller ladda ner den alternativa rapporten här (pdf)