Internationell dag uppmärksammar överdoser 31 Augusti

Imorgon är det International Overdose Awareness Day. En dag då flera organisationer uppmärksammar dödliga överdoser och vad man kan göra för att reducera dessa.

Enligt Drug Policy Alliance, som koordinerar kampanjen i USA, dör 75 människor av oavsiktliga överdoser varje dag i landet.

Men det går att göra något åt det:

Men det går att göra något åt det:

• Utdelning av Naloxon/Narcan bland brukare
  • Sprutrum
  • Information/utbildning
  • Straffrihet för narkotiklabrott när man ringer efter hjälp när någon överdoserat

Vad kan du då göra? Det finns bl.a. en kampanj på Facebook som du kan gå med i. Ett annat sätt är att placera en lila rosett på din hemsida och länka till www.nomoreoverdose.org.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *