Skrämmande ledare

En av de sämsta debattartiklarna jag någonsin läst om narkotikapolitik i Sverige publicerades nyligen i Smålandsposten (Roten till det onda).

Ett utdrag (varning utfärdad):

Ur en drogliberal aspekt är såkallad harm reduction, alltså skadebegränsning, en lösning som ofta påtalas. Exempel på sådana åtgärder är metadonbehandlingar, gratis rena sprutor och rådgivning om hur man ska använda vissa droger för att de ska göra minsta möjliga skada. Problemet är att gränserna för vad som är tillåtet flyttas fram i och med att harm reduction de facto underlättar missbruk, samtidigt som metoder inte visat sig vara särskilt effektiva.

Jag trodde man iallafall behövde minimal kunskap i ett ämne man ska ha en åsikt om…

Skrämmande!

En av de sämsta debattartiklarna jag någonsin läst om narkotikapolitik i Sverige publicerades nyligen i Smålandsposten (Roten till det onda).

Ett utdrag (varning utfärdad):

Ur en drogliberal aspekt är såkallad harm reduction, alltså skadebegränsning, en lösning som ofta påtalas. Exempel på sådana åtgärder är metadonbehandlingar, gratis rena sprutor och rådgivning om hur man ska använda vissa droger för att de ska göra minsta möjliga skada. Problemet är att gränserna för vad som är tillåtet flyttas fram i och med att harm reduction de facto underlättar missbruk, samtidigt som metoder inte visat sig vara särskilt effektiva.

Jag trodde man iallafall behövde minimal kunskap i ett ämne man ska ha en åsikt om…

Skrämmande!

Smålandspostens redaktion är välkommen att utbilda sig genom vår hemsida.

Pingat hos Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

%d bloggare gillar detta: