Paris röstade ja till sprutrum

Den 19:e oktober röstade Paris kommunråd ja till att öppna landets första sprutrum.

Inrättningarna, som har varit fokus för en livlig debatt under sommare, ska förse användare med en hygiensk plats att konsumera sina medtagna droger på. Samtidigt ska de erbjudas, tester för hepatit c och hiv, vård och hjälp för sitt beroende, skriver Le Monde.fr.

Paris valde som första stad att hålla ett möte om detta känsliga ämne med input från både polisen, sjukvården, grannar och kommunen.

Ett centerparti och UMP var negativa medan vänsterpartiet och Miljöpartiet var bland partier som röstade ja på försöket, som ses som ett sätt att förbättra folkhälsan.

Den franska regeringen kan inlägga sitt veto mot försöket, men eftersom det rör sig om en bred koalition av intresseföreningar och lokala mymdigheter ser chanserna goda ut för huvudstaden.

Liknande samtal pågår även i städer som Marseille, Bordeaux, och Toulouse.

Liknande samtal pågår även i städer som Marseille, Bordeaux, och Toulouse.

Tidigare artiklar om sprutrum.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .