Miljö kontra genetik

Trailer för den kommande dokumentärfilmen Rat Park.

Titeln hänvisar till en studie utförd 1970 av kanadensaren Bruce Alexander om drogberoende.

Hans hypotes var att droger orsakar inte beroende och att labbdjurs beroende av opiater som observerats i flera försök kan förklaras i deras dåliga levnadsförhållanden och inte genom narkotikans beroendeframkallande egenskaper.

Alexander byggde en stor råttstad där djuren tilläts leva under normala förhållanden. Sedan jämförde han med råttor som isolerats i en trång bur. Resultaten visade att isolerade råttor valde morfin istället för vatten i mycket större utsträckning.

Regissör är Jennifer DiCresce.

Trailer för den kommande dokumentärfilmen Rat Park.

Titeln hänvisar till en studie utförd 1970 av kanadensaren Bruce Alexander om drogberoende.

Hans hypotes var att droger orsakar inte beroende och att labbdjurs beroende av opiater som observerats i flera försök kan förklaras i deras dåliga levnadsförhållanden och inte genom narkotikans beroendeframkallande egenskaper.

Alexander byggde en stor råttstad där djuren tilläts leva under normala förhållanden. Sedan jämförde han med råttor som isolerats i en trång bur. Resultaten visade att isolerade råttor valde morfin istället för vatten i mycket större utsträckning.

Regissör är Jennifer DiCresce.

Pingat hos Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , .

%d bloggare gillar detta: