Dokumentär om en mans väg från heroin till metadon

En av vinnarna av Vårrullen filmfestival 2010 heter Varje dag ett helvete av Sven Blume och Jonas Falk.

Dokhopp 2010 går till en filmare som inkännande och ödmjukt vågar ta vara på en svår situation och låtit en stark huvudkaraktär ta plats. Denna filmare utforskar genom en modig form det indirekta berättandet. Det går det inte att värja sig mot den här rappa ordsalvan med sin prövande bildsättning. Filmen går rakt in och skildrar osentimentalt och sakligt en mans väg från heroin till metadon.

Vårrullen är Stockholms största filmfestival för unga (17-26 år).

En av vinnarna av Vårrullen filmfestival 2010 heter Varje dag ett helvete av Sven Blume och Jonas Falk.

Dokhopp 2010 går till en filmare som inkännande och ödmjukt vågar ta vara på en svår situation och låtit en stark huvudkaraktär ta plats. Denna filmare utforskar genom en modig form det indirekta berättandet. Det går det inte att värja sig mot den här rappa ordsalvan med sin prövande bildsättning. Filmen går rakt in och skildrar osentimentalt och sakligt en mans väg från heroin till metadon.

Vårrullen är Stockholms största filmfestival för unga (17-26 år).

Pingat hos Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .

%d bloggare gillar detta: