Länktips: Tre decennier i kamp mot smittor

Läs gärna denna intervju i Skånskan med smittskyddsläkaren Hans-Bertil Hansson i SKåne som nu går i pension.

Han nämner bl.a. det fungerande sprututbytesprogrammet i trakten.

Läs gärna denna intervju i Skånskan med smittskyddsläkaren Hans-Bertil Hansson i SKåne som nu går i pension.

Han nämner bl.a. det fungerande sprututbytesprogrammet i trakten.

Hans-Bertil Hansson är en ivrig förespråkare för sprutbytesprogrammet i Malmö, där narkomaner kan byta ut begagnade sprutor mot nya. Det är ett omdiskuterat projekt, kritikerna menar bland annat att det är att stödja narkomanerna i deras missbruk.
– Vi har inte en narkoman som smittats med hiv i Skåne under det här millenniet, konstaterar Hans-Bertil Hansson. Vi har egentligen inte haft något utbrott av hiv bland narkomaner sedan 1989.  Han påpekar också att sprutbytet inte bara fungerar som en broms mot hiv, utan kanske lika mycket som en hälsocentral för missbrukare, det blir deras kontaktyta mot vården. Man har till exempel lyckats få ner insjuknandet i gulsot.

Pingat hos Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .

%d bloggare gillar detta: