Första brukarföreningen bildad i San Francisco

San Francisco är nu hem till sin egen brukarförening.

Detta är endast den andra brukarföreningen i USA p.g.a. stigman med själv-identifierade drogbrukare. Internationellt sprider sig däremot idén med brukarinflytande, speciellt grupper som anslutit sig till International Network of People Who Use Drugs (INPUD).

Förebilder för SF Drug User Union är Kanadas Vancouver Area Network of Drug Users (VANDU) och VOCAL i  New York.

De har redan varit inblandad i demonstartioner och planerar att arbeta aktivt mot stigman.

Finansiering har skett genom donationer.

drug user union

San Francisco är nu hem till sin egen brukarförening.

Finansiering har skett genom donationer.

drug user union

Pingat hos Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , .