Unni Drougge skriver om heroin

Författarinnan Unni Drougge skriver väldigt smart och insatt om det danska heroinprogrammet som nu isjösatts i vårt grannland.

Jag bjuder på ett citat nedanför, läs resten på Unnidrougge.com.

Det jag själv stör mig på är den okunnighet om droger som präglar den svenska bevakningen. Svenska journalister tror att heroinet som sådant är jättefarligt. Det är det inte. Nikotin är, rent medicinskt, farligare än heroin, förutsatt att varorna är rena och inte utspädda med skit.

Författarinnan Unni Drougge skriver väldigt smart och insatt om det danska heroinprogrammet som nu isjösatts i vårt grannland.

Jag bjuder på ett citat nedanför, läs resten på Unnidrougge.com.

Det jag själv stör mig på är den okunnighet om droger som präglar den svenska bevakningen. Svenska journalister tror att heroinet som sådant är jättefarligt. Det är det inte. Nikotin är, rent medicinskt, farligare än heroin, förutsatt att varorna är rena och inte utspädda med skit.

%d bloggare gillar detta: