En artikel som borde bidra till att stoppa mytspridningen om “läckage” från substitutionsbehandlingen

Publicerad i Helsingborgs Dagblad 18 februari 2010

Fängelse för Subutexsmuggling!

En 30-årig man döms till fem års fängelse för att ha försökt smuggla in 3 010 tabletter av läkemedlet Subutex till Sverige. Tabletterna hittades vid en kontroll på ett Öresundståg från Köpenhamn till Malmö i slutet av september förra året. Tabletterna fanns gömda i chipspåsar och en servettförpackning i två väskor som mannen hade med sig, skriver Skånska Dagbladets nätsida Han döms också till utvisning i 15 år. Opiatberoende behandlas med bland annat Subutex som är ersättningsmedel för heroin.

Läs även om de två män i Skelefteå som sitter häktade för hantering av 400 Subutex-tabletter. De greps i Stockholm den 30 januari efter en utlandsresa.

Publicerad i Helsingborgs Dagblad 18 februari 2010

Fängelse för Subutexsmuggling!

En 30-årig man döms till fem års fängelse för att ha försökt smuggla in 3 010 tabletter av läkemedlet Subutex till Sverige. Tabletterna hittades vid en kontroll på ett Öresundståg från Köpenhamn till Malmö i slutet av september förra året. Tabletterna fanns gömda i chipspåsar och en servettförpackning i två väskor som mannen hade med sig, skriver Skånska Dagbladets nätsida Han döms också till utvisning i 15 år. Opiatberoende behandlas med bland annat Subutex som är ersättningsmedel för heroin.

Läs även om de två män i Skelefteå som sitter häktade för hantering av 400 Subutex-tabletter. De greps i Stockholm den 30 januari efter en utlandsresa.

%d bloggare gillar detta: