Säkrare vinterspel

OS i Vancouver pågår för fullt i Kanada.

Inför spelen lanserade staden en internetportal som beskriver de skadereduktionsåtgärder som är tillgängliga.

SafeGames är till för både besökare och invånare och upplyser med hjälp av videofilmer, broschyrer och andra resurser.

Även presentationer, filmserier, fester och tävlingar kommer att erbjudas på sidan.

Bakom står ett konsortium av fler än 30 Vancouver-baserade aktivist-organisationer med hundratals medlemmar som kommer distribuerar sprutkit, kondomer, adresser till hjälpgrupper och infokort.

OS i Vancouver pågår för fullt i Kanada.

Under vinterspelens gång kommer de också synas på gatorna som deras alter ego superhjältar Captain Condom, Methadone Man, Buprenorphine Babe, Epidemiology Guy, Bi-Curious,och Caped and Always-Protected Crusader.

Vancouvers narkotikastrategi bygger på fyra pelare: förebyggande, rehabilitering, skadereduktion och polis.

Läs också OS-paradiset Vancouvers mörka baksida

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *