Majoritet vill se rena sprutor på apoteket

Enligt en webbaserad opinonsundersökning på svenskabrukarforeningen.se vill en majoritet av läsare att Apoteket ska få sälja rena sprutor.

Hela 81 procent (369 röster) svarade ja på frågan om Apoteket bör kunna sälja sprutkit. 12 procent (56 röster) svarade nej medan 7 procent eller 33 personer var tveksamma.

Sverige är tillsammans med Grekland de enda EU-länderna som förbjuder rena sprutor att säljas över disken på apotek.

Totalt deltog 458 personer i omröstningen.

apotek

Totalt deltog 458 personer i omröstningen.

apotek

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *