Fallbeskrivning; Metadonprogrammet skrev ut mig pga. skyddstillsyn

Jag åkte ur metadonprogrammet 10-4-99, då hade jag haft metadon i 7 månader.

Jag åkte ur pga. att jag blev anmäld för misshandel och olaga hot, jag blev anhållen och häktad i 17 dagar, jag fick behålla metadonet under tiden jag var häktad.

På rättegången blev jag dömd till skyddstillsyn. Utskrivningsgruppen för metadon tyckte inte metadon skulle ”rädda” mig från fängelse, så jag blev utskriven. På 7 månader hade jag ett återfall(efter 3 månader), jag hade börjat skolan, skaffat hund och lägenhet, men inget av detta räknades, jag åkte ur programmet, med alla konsekvenser som det innebär för en heroinist…

Jag åkte ur metadonprogrammet 10-4-99, då hade jag haft metadon i 7 månader.

Jag åkte ur pga. att jag blev anmäld för misshandel och olaga hot, jag blev anhållen och häktad i 17 dagar, jag fick behålla metadonet under tiden jag var häktad.

På rättegången blev jag dömd till skyddstillsyn. Utskrivningsgruppen för metadon tyckte inte metadon skulle ”rädda” mig från fängelse, så jag blev utskriven. På 7 månader hade jag ett återfall(efter 3 månader), jag hade börjat skolan, skaffat hund och lägenhet, men inget av detta räknades, jag åkte ur programmet, med alla konsekvenser som det innebär för en heroinist…

%d bloggare gillar detta: