Fallbeskrivning: Utskrivning från behandlingshem

HÄNDELSE PÅ BEHANDLINGSHEM.

X har förut haft metadon i sju år, men sade upp metadonet självmant. Då satte dom LVM på honom för att han inte skulle dö, på grund av sina sjukdomar. Han har bland annat Variser, Störtblödningar och dubbla magsår. Detta innebär att, om han blir nervös eller stressad så kan blodkärlen spricka och fylla magen med blod. Då måste han akut till sjukhus.

Han hade LVM i åtta månader, sedan åt han subutex fram till dess han fick metadon. Första oktober 2002 Han har haft metadon i sex månader på behandlingshemmet, utan en enda permission. Han har inte haft ett enda positivt urinprov under den här tiden. Han har lämnat urinprov fyra dagar i veckan, tre skickas till metadonteamet och ett behåller behandlingshemmet själva. Även blodprov för alkohol har tagits. Teamet har alltid varit jättenöjda med urinproverna.

HÄNDELSE PÅ BEHANDLINGSHEM.

X har förut haft metadon i sju år, men sade upp metadonet självmant. Då satte dom LVM på honom för att han inte skulle dö, på grund av sina sjukdomar. Han har bland annat Variser, Störtblödningar och dubbla magsår. Detta innebär att, om han blir nervös eller stressad så kan blodkärlen spricka och fylla magen med blod. Då måste han akut till sjukhus.

Han hade LVM i åtta månader, sedan åt han subutex fram till dess han fick metadon. Första oktober 2002 Han har haft metadon i sex månader på behandlingshemmet, utan en enda permission. Han har inte haft ett enda positivt urinprov under den här tiden. Han har lämnat urinprov fyra dagar i veckan, tre skickas till metadonteamet och ett behåller behandlingshemmet själva. Även blodprov för alkohol har tagits. Teamet har alltid varit jättenöjda med urinproverna.

X har i två månaders tid begärt att få byta ställe på grund av mycket missbruk på stället. X såg när några personer gjorde inbrott i medicinskåpet på behandlingshemmet och stal retalina. Alla fick lämna urinprov, några var positiva på retalina, medan X inte var positiv på varken retalina eller heroin. Personalen påstod att X var med om inbrottet, vilket han inte var.

Bara för att han inte vill gola så kastar dom ut honom, med en nertrappning på två veckor.

Men polisen har tagit fingeravtryck och inte hittat X avtryck, så personalen vet nu att han inte var med. (Så nu är det inte därför som han åker ut, utan av en annan orsak).*

X har fått en lapp från personalen, det står:
-Vad hände, vad såg du?
-Vad tror du ska till för att behålla metadonet? (Om han berättar kanske han får stanna?)
-Om kvar, vad händer då?
-Om inte, vad händer då?

*)Någon eller några påstår, sannolikt dom som har åkt ut för inbrottet, att X har delat ut heroin till alla på stället. Och det ska vara anledningen till att han åker ut. Personalen vill inte säga vem eller vilka som påstår detta.

X är den enda som har metadon på hemmet och många har tjatat och bett om att bli bjudna på metadon. Men han gav aldrig bort något metadon, så dom andra blev sura på honom.

Nu åker han ut för ”Överlåtelse samt avvikande.” (Överlåtelse av heroinet, som han själv och ingen annan var positiv på.)

Han fick inte heller med sig sin medicin från stället, teamet har ringt dit och begärt att dom skickar dom till sig.

X har sagt till personalen att han kan tänka sig att byta till subutex, för att det skulle passa honom bättre, men behöver då en mycket längre nertrappning än bara två veckor.

X tycker jättebra om stället och personalen i övrigt, tills nu.

Soc har varit som en förälder för honom, dom säger att dom aldrig har sett någon så motiverad.

%d bloggare gillar detta: