Fallbeskrivning; Soc bröt min sekretess

Jag är 41 år och kommer från Irak. Jag har metadon på St Erik sedan i juni 2004. Jag har under de senaste 7 åren hunnit utbilda mig till undersköterska och därefter arbetat som detta. Jag fick psykiska problem (krigstrauman) för ett par år sen och blev först sjukskriven och fick sedan sjukbidrag. Jag har haft rena prover sedan jag började med metadon men fick ett återfall den 19 november 2004. Dessvärre tog polisen mig i samband med detta innan jag ens hann ta något och skall nu upp på rättegång. Jag vet inte om jag har advokat. Teamet känner till detta efter att min socialsekreterare berättat detta för dem. Många patienter i metadonprogrammen har skrivit under papper där man frivilligt säger ifrån sig teamens sekretess. Detta betyder ju dock inte att soc har rätt att bryta sekretessen. Det är dock mycket vanligt.

Jag är 41 år och kommer från Irak. Jag har metadon på St Erik sedan i juni 2004. Jag har under de senaste 7 åren hunnit utbilda mig till undersköterska och därefter arbetat som detta. Jag fick psykiska problem (krigstrauman) för ett par år sen och blev först sjukskriven och fick sedan sjukbidrag. Jag har haft rena prover sedan jag började med metadon men fick ett återfall den 19 november 2004. Dessvärre tog polisen mig i samband med detta innan jag ens hann ta något och skall nu upp på rättegång. Jag vet inte om jag har advokat. Teamet känner till detta efter att min socialsekreterare berättat detta för dem. Många patienter i metadonprogrammen har skrivit under papper där man frivilligt säger ifrån sig teamens sekretess. Detta betyder ju dock inte att soc har rätt att bryta sekretessen. Det är dock mycket vanligt.

%d bloggare gillar detta: